فروش سایت و دامنه اینستاگرام ها (برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید سایت و دامنه اینجا کلیک کنید)

هر آنچیزی که از پتروشیمی جم می خواهید بدانید

  • ۲۱

درباره پتروشیمی جم

شرکت پتروشیمی جم (سهامی عام) در راستای برنامه‌های کلان کشور در صنعت پتروشیمی به منظور بهره برداری از میدانگازی پارس جنوبی، در سال ۱۳۷۹ تحت شماره ۳۲۲۸۵ ثبت رسید. این مجتمع عظیم صنعتی در زمینی به وسعت ۷۷ هکتار در منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی در عسلویه واقع در استان بوشهر احداث شد.

تصویر پتروشیمی جم - انرژی ها
مجتمع پتروشیمی جم پس از گذشت یک دهه از راه اندازی و با داشتن واحدهای تولیدی الفین، پلی اتیلن سنگین و سبک خطی، بوتادین و بوتن۱، همچنان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان الفین در جهان و محصولات پلیمری در ایران به شمار می‌رود. جم شاخص‌ترین مجتمع تولیدی منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی با تولید و عرضه گریدهای متنوع محصولات پتروشیمی در بازارهای داخلی و خارجی و حرکت به سمت توسعه و پیشرفت، یکی از مهمترین مجتمع‌های صنعتی پتروشیمی در عرصه اقتصاد به شمار می‌رود.

تاریخچه پتروشیمی جم

تاریخچه پتروشیمی جم

شرکت پتروشیمی جم که به اختصار JPC نامیده می‌شود، بعنوان یکی از بزرگترین واحدهای تولید الفین در جهان، یکی از طرح‌های توسعه‌ای شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در سال ۱۳۷۹ در منطقه ویژه پتروشیمی پارس در عسلویه بوده است که عمدتا به منظور تولید الفین‌ها و پلی‌اتیلن‌های سبک خطی و سنگین تاسیس گردیده است.

خاک برداری پتروشیمی جم
خاک برداری پتروشیمی جم

شرکت پتروشیمی جم دارای واحدهای تولیدی گوناگون با ویژگی‌های خاص است که از آن جمله می‌توان واحدهای الفین، پلی اتیلن سنگین، پلی اتیلن خطی، بوتادین، بوتن-۱ را نام برد که ضمن ایفای نقش برجسته در زنجیره طرح‌های مگا سایز منطقه ویژه اقتصادی پارس توانسته سهم خود را در بازارهای منطقه و جهان کسب و مورد توجه بازیگران اصلی صنعت پتروشیمی قرار گیرد.

موقعیت جغرافیایی

موقعیت جغرافیایی پتروشیمی جم

موقعیت جغرافیایی پتروشیمی جم

شرکت پتروشیمی جم، در زمینی به مساحت تقریبی ۷۷ هکتار، که ۴۱ هکتار آن از طریق خشک نمودن دریا استحصال شده‌است در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس قرار دارد. این منطقه بر اساس مجوز صادره از سوی شورای عالی مناطق آزاد به منظور بهره‌برداری از منابع هیدروکربنی حوزه پارس جنوبی و انجام فعالیت‌های اقتصادی در زمینه نفت و گاز و پتروشیمی تاسیس شده است.

پتروشیمی جم در چارچوب برنامه سوم توسعه اقتصادی کشور به منظور بهره‌برداری اقتصادی‌تر از میدان گازی پارس‌جنوبی بعنوان یکی از پروژه‌های پتروشیمی جهت اجرا در این ناحیه پیش‌بینی شده است. این شرکت که به عنوان طرح الفین دهم شناخته شده است، یکی از بزرگترین و مهمترین پروژه‌های پتروشیمی در منطقه است که محل استقرار آن در نقشه در مجاورت طرح‌های فازهای گازی و پتروشیمی مشخص شده است.

پتروشیمی جم روی نقشه
پتروشیمی جم روی نقشه

سهولت دسترسی به خوراک، سوخت و مواد اولیه، استفاده از امکانات جاده‌ای و حمل و نقل دریایی، وجود فرودگاه، دسترسی به آب مورد نیاز و همچنین کمک به توسعه و عمران استان بوشهر به عنوان قطب صنعت پتروشیمی در کشور، و همچنین ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از سوزانیده شدن گازهای همراه نفت، ویژگی‌هایی است که انتخاب این مکان را برای احداث مجتمع‌های پتروشیمی بارز نموده و آن را به یکی از مبادی صادرات غیر نفتی کشور مبدل نموده است.

منابع انسانی

کارگر پتروشیمی جم

پتروشیمی جم با توجه به هدف جهانی و متمایز بودن، سرمایه‌های انسانی خود را به عنوان اصلی‌ترین سرمایه و شریک تجاری خود دانسته و در همین راستا به دنبال ایجاد محیطی ایمن، صمیمی و با انگیزه بالا جهت کسب موفقیت با مزیت رقابتی می‌باشد.

جم در بازار جهانی

جم در بازار جهانی

پتروشیمی جم یکی از بزرگترین صادرکنندگان محصولات پلیمری ایران محسوب می‌شود. درگروه محصولات پلی اتیلن سنگین، این شرکت رتبه نخست صادرات را از آن خود نموده است. ۵۵ درصد محصولات تولیدی در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۲۰ کشور جهان صادر شده است. در حال حاضر چین، ترکیه وکشورهای همسایه مقاصد اصلی صادرات شرکت به بازارهای بین المللی می‌باشند.

بکگراند پتروشیمی

جم تلاش می‌کند سبد بازارهای هدف خود را با محوریت ارتقای سهم بازارهای بالقوه افزایش دهد و انتظار می‌رود در کوتاه مدت سهم قابل توجهی از این بازار‌ها را به خود اختصاص دهد.

جم در بورس کالا و انرژی

نماد پتروشیمی جم در بورس

همواره یکی از مهمترین راهبردهای شرکت پتروشیمی جم حمایت از تولیدکنندگان داخلی و تامین نیاز مصرف کنندگان و تعامل با طیف وسیعی از مصرف کنندگان صنایع پایین دستی است که این مهم به افزایش خودکفایی در عرصه‌ی صنایع پایین دستی پتروشیمی جم منجر خواهد شد.

مدیران پتروشیمی جم

با فروش محصولات پلیمری در بورس کالا و انرژی مکانیسم‌هایی فراهم می‌شود تا تعامل میان مشتریان و پتروشیمی جم استمرار یابد.

با فروش محصولات پلیمری در بورس کالا وانرژی مکانیسم‌های فراهم می‌شود تا تامل میان مشتریان و پتروشیمی جم استمرار یابد

افزایش حجم فروش داخلی

برنامه ریزی برای تولید وعرضه‌ی مداوم گرید لوله با هدف تامین نیاز بازار داخلی

عرضه و حضور مستمر محصول LL ۲۳۵ F ۶ در بازار داخلی

جهت گیری استراتژیک جم در بازار مصرف

تصویر زیبا از پتروشیمی جم

توسعه بازار صادراتی گرید پایپ مشکی (CRP100B)

توسعه سبد محصولات تزریقی در سه دسته MFI پایین، متوسط و بالا

مطالعه بازارهای جدید براساس استراتژی رسوخ در بازار

افزایش تولید گریدهای LL و به ویژه گریدهای با کومنومر هگزن-۱ با توجه به تقاضای بازار

عرضه و حضور مستمر محصول LL ۲۳۵ F ۶ در بازار داخلی

تولید گریدهای جدید بسته به نیاز مصرف کننده نهایی مانند گریدهای HD تزریقی با قابلیت مصرف در تولید ظروف تزریقی جداره نازک، گرید HDPE مورد استفاده در روکش لوله‌های فلزی

در پیش گرفتن استراتژی رهبری بازار با افزایش سهم بازار داخلی در تمامی گریدها

مدیرعامل پتروشیمی جم

دکتر محمدهاشم نجفی اردکانی

دوران تصدی:

مدیرعامل فعلی

سوابق تحصیلی و اجرایی:

دانش آموخته دکترای مدیریت

سوابق اجرایی:

مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره شرکت پتروشیمی جم

عضو هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران

مدیرعامل شرکت پتروشیمی پادجم

نایب رئیس هیئت مدیره شرکت پتروشیمی پادجم

رئیس هیئت مدیره شرکت پتروشیمی جم

مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت پتروشیمی گوهرافق

عضو هیئت مدیره شورای راهبردی پتروشیمی‌های منطقه ویژه انرژی پارس

ترکیب سهامداران

سهامداران پتروشیمی جم
سهامداران پتروشیمی جم

سرمایه شرکت در بدو تأسیس مبلغ ۱۲۰میلیون ریال (شامل تعداد۱۲۰.۰۰۰سهم به ارزش به اسمی ۱۰۰۰ ریال) بوده که طی چند مرحله به شرح زیر به مبلغ ۱۳.۸۰۰،۰۰۰.۰۰۰،۰۰۰ میلیارد ریال (شامل ۱۳۸۰۰ میلیون سهم به ارزش اسمی هر سهم ۱۰۰۰ریال) در پایان سال منتهی به ۱۳۹۸/۰۴/۰۱ افزایش یافته است.

منشور اخلاقی شرکت پتروشیمی جم

منشور اخلاقی شرکت پتروشیمی جم

دستاوردهای واحد توسعه و پژوهش پتروشیمی جم

تولید گریدهای جدید پلی اتیلن سنگین با شاخص جریان مذاب بالا (HDPE-HMI) HD-5035

یکی دیگر از پروژه‌های استراتژیک پژوهش و فناوری که در سال ۱۴۰۱ پیگیری و انجام شد پروژه ” تولید گریدهای جدید پلی اتیلن سنگین با شاخص مذاب بالا (HDPE-HMI) ” می‌باشد. این پروژه بنا بر نیاز مبرم صنایع پایین دست تعریف و اجرا گردید تا پتروشیمی جم به عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های تولید کننده پلی الفین‌ها در ایران و منطقه، رسالت خود را در حمایت از صنایع پایین دست و کمک به تکمیل زنجیره تولید در کشور ایفا نماید.

دستاوردهای واحد توسعه و پژوهش پتروشیمی جم

طراحی و ساخت کاتالیست واحد اسلاری جهت تولید محصول پایپ

هدف از این پروژه، بومی‌سازی دانش فنی ساخت کاتالیست پلی اتیلن گرید لوله در مجتمع پتروشیمی جم بوده است. با ایجاد دانش فنی علاوه بر صرفه جویی در هزینه‌های تولید محصولات، می‌توان با قطع وابستگی در تامین، از خروج قابل توجه ارز از کشور جلوگیری نمود. همچنین با دسترسی به دانش فنی، امکان بهبود مستمر در ساختار و ویژگی‌های کاتالیست‌های مورد استفاده ایجاد شده و به دنبال آن گلوگاه‌های تولید برطرف و فرایند تولید نیز تسهیل می‌گردد.

لوگو پتروشیمی جم

بومی‌سازی کربن بلک پی تایپ جهت استفاده در تولید محصول پایپ مشکی

یکی از پروژه‌های مهم که در سال ۱۴۰۱ در شرکت پتروشیمی جم و با محوریت واحد پژوهش و فناوری پیگیری و به سرانجام رسید پروژه ” بومی‌سازی کربن بلک پی تایپ جهت استفاده در تولید محصول پایپ مشکی” می‌باشد. این پروژه ملی با توجه به محدودیت‌های تامین کربن بلک پی تایپ و با هدف رفع موانع تولید محصول PE100B که یکی از محصولات استراتژیک پتروشیمیایی در کشور می‌باشد.

پتروشیمی جم سایت انرژی ها

ایجاد زیرساختهای لازم و بسترسازی در عرصه علم و فناوری، پژوهش و توسعه

یکی از اهداف بلند شرکت پتروشیمی جم، ایجاد بستر مناسب جهت توسعه علم و فناوری در صنعت پتروشیمی بوده است. این مهم با محوریت واحد پژوهش در این شرکت تحقق یافته است بطوریکه علاوه بر ایجاد آزمایشگاه‌ها و کارگاههای پژوهشی مانند کارگاه رئولوژی، دینامیک، شیمیایی، پلیمریزاسیون، ساخت کاتالیست، کارگاه شکل دهی پلیمرها و …، محیط مناسبی جهت برقراری ارتباط صنعت با مراکز پژوهشی و دانشگاهی ایجاد شده است. در حال حاضر واحد پژوهش و فناوری شرکت پتروشیمی جم از نظر تجهیزات یکی از شرکت‌های پیشتاز بوده و علاوه بر خدمات دهی به پروژه‌های داخل مجتمع، همکاری مناسبی با شرکت‌های فعال در عرصه پتروشیمی و مراکز دانشگاهی دارد.

دستاوردهای واحد مهندسی و طرح‌های پتروشیمی جم

لوگو جم

پروژه زیست محیطی تصفیه پساب کاستیک واحد الفین

این پروژه محیط زیستی در راستای کاهش آلودگی‌های ناشی از پساب کاستیک تا حد استاندارد تعریف گردیده است. این پروژه پس از برگزاری مناقصه دو مرحله‌ای همراه با ارزیابی کیفی، برای اولین بار در ایران توسط شرکت داخلی از تاریخ ۳۱/۰۵/۱۴۰۱ آغاز گردیده است.

لوگو پتروشیمی جم

پروژه مطالعاتی افزایش ظرفیت الفین

بر اساس اهداف طرح توسعه‌ای و رسیدن به ظرفیت اسمی مطابق طراحی شرکت تکنیپ و با توجه به شرایط حاکم پسا تحریم که امکان مذاکره با شرکتهای صاحب تکنولوژی فراهم بود مدیریت مهندسی و طرح‌ها در سال‌های گذشته، اقدام به مذاکره با شرکت‌های صاحب تکنولوژی نمود و به دنبال‌عدم همکاری دو لایسنسور مطرح دنیا (شرکت Technip و (Lindeاین مدیریت بمنظور پیشبرد این طرح و پرهیز از هرگونه اتلاف وقت و افزایش ظرفیت احتمالی، طرح را از طریق مکاتبه با شرکت‌های بسیاری دنبال کرد که در نهایت با انتخاب یک شرکت چینی، مطالعات این پروژه در حال انجام می‌باشد.

پروژه زیست محیطی اصلاح فلر الفین

تصویر پتروشیمی

هدف اصلی از اجرای این پروژه Smokeless شدن فلرینگ واحد الفین در طول مدت استارت آپ و از سرویس خارج شدن آن بوده تا آلودگی هوا و تبعات منفی واحد الفین در منطقه، نیز حذف گردد. اهدافی چون کاهش یا حذف آسیب دیدگی تیپ‌های فلر، ناشی از شعله آنان و نوسان شعله نیز در این پروژه پیگیری خواهد شد. این پروژه از آبان ماه ۱۴۰۰ آغاز گردیده است و در مرحله عملیات اجرایی می‌باشد.

دستاوردهای واحد فروش صادراتی​

فروش ۳۷۰ هزار تن انواع محصولات پلی اتیلن در بازارهای صادراتی (بیش از ۲۰ کشور جهان) و فروش ۶۶ درصد آن با حاشیه سود بالاتر و کسب ۲۳ میلیون دلار ما به التفاوت فروش در سایر بازارها به نسبت بازار چین در سال ۱۴۰۱

صادرات میانگین ۵۰۰ هزار تن محصولات پتروشیمیایی در هر سال و تحقق درآمد ارزی میانگین ۵۰۰ میلیون دلار (پلی اتیلن سبک و سنگین، بوتادین، بوتن-۱)

فروش بیش از یک میلیون و سیصد هزار تن محصولات واحدهای الفین، بوتادین و بوتن -۱ در داخل و خارج در سال ۱۴۰۱

دستاوردهای واحد خودکفایی

اداره خودکفایی طبق آمار موجود، از ابتدای راه اندازی تا به حال تعداد ۳۹۱۲ قلم را برای اولین بار داخلی‌سازی نموده که این کار با همراهی تعداد ۲۵۲ شرکت داخلی صورت پذیرفته است.

محصول های پتروشیمی جم

در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۷۷۱ میلیارد ریال مجموع ارزش سفارش‌گذاری بوده است که حدود ۳ میلیون یورو صرفه جویی ارزی برآورد می‌گردد.

اقلام حساس و مهم که در سال ۱۴۰۱ جهت ساخت اقدام شده است به شرح ذیل می‌باشند:

ساخت و تحویل Burner ‌های کورهای الفین جهت Revamping دو کوره

ساخت و تحویل پدهای ژورنال بیرینگ کمپرسورهای واحد‌های الفین و بوتادین

ساخت، تحویل و نصب عایق جاکتی تله‌های بخار مجتمع که صرفه جویی بسیار زیادی در بحث انرژی ایجاد نموده است.

ساخت و تحویل مبدل‌های ۲۰۶.۳۰۸ و ۵۰۵ واحد الفین و سفارش ساخت مبدل ۳۰۹۰ واحد بوتادین و سفارش ساخت مبدل ۲۰۲۴ واحد HD

ساخت و تحویل کنترل ولو جایگزین FV-033 واحد الفین

ساخت و تحویل تیپ فلر مجتمع

سفارش ساختTLE کوره‌های الفین

سفارش ساخت IN BED HEAT EXCHANGER مربوط به واحد HD

سفارش ساخت دیکوک درام

سفارش ساخت پکیج آمین

سفارش ساخت اقلام بسیار زیادی از پمپ ها، کمپرسورها، توربین ها، ولو‌ها و اقلام دستگاه‌های بسته‌بندی

دستاوردهای واحد حقوقی پتروشیمی جم

پتروشیمی جم

اقدام حقوقی و استفاده از ظرفیت‌های قراردادی با ثبت دادخواست علیه شرکت جندی شاپور توسط شرکت پاد جم

محکومیت پتروشیمی مهر به پرداخت معوقات

اخذ رای داوری به سود پتروشیمی جم در پرونده شرکت پتروشیمی مروارید

جذب و استخدام در پتروشیمی جم

جذب و استخدام در پتروشیمی جم

به منظور یکپارچه‌سازی فرآیند جذب، گردش نیروی کار و با هدف شفاف¬سازی و مستندسازی فرآیند انتخاب، جذب و استخدام، رعایت عدالت توزیعی و ایجاد فرصت برابر برای داوطلبان استخدام و انتخاب افراد شایسته، آیین‌نامه‌ای بر اساس اصول علمی منابع انسانی، مدل‌های مطرح دنیا و نیازهای شرکت در سال ۱۳۹۸ تدوین شد و در هیئت مدیره به تصویب رسید.

سیاست‌های پتروشیمی جم در جذب و استخدام:

جوان‌گرایی

شایسته سالاری

جذب استعدادهای منطقه

عدالت محوری

شفافیت

واحد الفین پتروشیمی جم

واحد الفین پتروشیمی جم

واحد الفین پتروشیمی جم با ظرفیت تولید ۱.۳۲۰. ۰۰۰ تن اتیلن و ۳۰۶ هزار تن پروپیلن در سال با مجموع کل محصولات برابر با ۲.۳۵۹۰۰۰ تن در سال، یکی از بزرگترین واحدهای الفین درکشور و جهان است. در ساخت این واحد از تکنولوژی‌های روز استفاده شده و در انتخاب ظرفیت‌ها هم، مقیاس جهانی رعایت شده است. .

۱- از خصوصیات منحصر به فرد واحد الفین مجتمع پتروشیمی جم، نسبت به دیگر واحدهای (مشابه)، ظرفیت بالای تولید و امکان بهره‌وری از کوره‌های دو منظوره (انعطاف پذیر) است که آن را قادر می‌سازد تا از هر دو خوراک مایع و گاز استفاده نماید.

۲- تنوع خوراک و تولید متنوع محصولات و ارتباط با واحدهای مهم منطقه پارس جنوبی در هر دو بخش گاز و پتروشیمی، از دیگر خصوصیات استراتژیک واحد الفین مجتمع پتروشیمی جم می‌باشد.

محصولات واحد الفین

اتیلن، پروپیلن، هیدروژن، بنزین پیرولیز خام، نفت کوره CFO، ترکیبات چهارکربنه

خصوصیات منحصر بفرد واحد الفین مجتمع پتروشیمی جم نسبت به دیگر واحدها ظرفیت بالای تولید و استفاده از کوره‌های flexible که قادر به استفاده از خوراک مایع و گاز می‌باشد. خوراک واحد شامل خوراک گازی (اتان) و انواع خوراک مایع شامل گاز مایع، برش سبک، رافینیت، برش پنتان و پروپان برگشتی و برش C۴ هیدروژنه برگشتی می‌باشد. خوراک مایع از پتروشیمی نوری و بخشی از خوراک گازی از فازهای ۴.۵، ۹.۱۰ پارس جنوبی و بخش دیگری از پتروشیمی پارس تامین می‌شود. در کوره‌های مایع و گاز واحد الفین طی یک واکنش گرماگیر، عمل کراکینگ یعنی شکستن هیدروکربورها در مجاورت بخار آب صورت می‌گیرد. جریان خروجی از کوره‌ها پس از سردسازی سریع و جداسازی آب و محصول CFO از آن در کمپرسور کاز کراکینگ، فشرده شده و پس از طی مراحل مختلف سردسازی، فرآورده‌های ارزشمندی که شامل اتیلن، پروپیلن، ترکیبات چهارکربنه و بنزین پیرولیز است، تفکیک می‌گردند. محصولات سپس بر حسب نیاز به واحد‌های مصرف کننده و یا مخازن ارسال می‌گردد.

محصولات واحد الفی

واحد بوتادین

واحد بوتادین پتروشیمی جم تحت لیسانس BASF آلمان و مهندسی اصولی شرکت LURGI و توسط مهندس تفصیلی ناموران، با ظرفیت تولید ۱۱۵.۰۰۰ تن در سال از نظر تولید، درجه خلوص و کیفیت محصول یک واحد نمونه در سطح کشور و جزء واحدهای بسیار با ارزش پتروشیمی جم می‌باشد.

واحد BD به ناحیه‌های زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

۱- واحد (PLANT)

۲- مخازن ذخیره‌سازی (Storage Facilities)

۳- جداسازی

بوتادین از برشهای C۴ به روش تقطیر معمولی و ساده امکان‌پذیر نیست به دلیل اینکه بیشتر ترکیبات C4-Cut نقاط جوش نزدیک به هم دارند و احتمال تشکیل آزئوتروپ وجود دارد.

BASF توانست از فراریت بیشتر ترکیبات در یک حلال انتخابی بهره بجوید این حلال انتخابی (NMP (Normal methyl pyrolidone نام دارد که حدوداً شامل ۸.۳٪ وزنی آب می‌باشد و به عنوان حلال انتخابی در مراحل تقطیر استخراجی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بوتادین خام به وسیله تقطیر استخراجی گرفته می‌شود و در مرحله‌ی تقطیر خالص‌سازی می‌شود.

واحد بوتن ۱

شرح مختصری از فرایند و نمودار تولید

واحد بوتن ۱

واحد بوتن-۱ پتروشیمی جم تحت لیسانس شرکت AXENS و مهندسی اصولی شرکت نارگان با ظرفیت ۱۰۰.۰۰۰ تن درسال بزرگترین واحد تولید بوتن در کشور می‌باشد که علاوه بر تأمین نیاز واحدهای پایین دستی مجتمع قابلیت تأمین نیاز سایر شرکتهای پلی الفینی کشور را دارا می‌باشد همچنین بخش عمده تولید، جهت صادرات به کشورهای مصرف کننده در نظر گرفته شده است.

تولید بوتن-۱ بر اساس دیمریزاسیون دو مولکول اتیلن در فاز مایع صورت می‌گیرد. این واکنش که در حضور کاتالیست LC و کوکاتالیست TEA در دو سری مجموعه راکتور که به طور موازی در حالت بهره برداری قرار می‌گیرند انجام می‌شود. این واکنش گرمازا بوده و گرمای واکنش از طریق لوپ‌های گردشی به وسیله آب چیلد (تهیه شده توسط سیستم تبرید پروپیلنی) دفع می‌گردد.

واحد پلی اتیلن سبک خطی

جریان حاوی بوتن-۱ و +C۶ از کف راکتور گرفته می‌شود و پس از تزریق آمین (عامل متوقف کننده واکنش) به قسمت تبخیر ارسال می‌گردد. پس از جداسازی ترکیبات سبک‌تر در فلش درام و سپس جداسازی کاتالیست‌ها و آمین مصرف شده در تبخیر کننده لایه نازک (TFE) جریان فاز بخار حاصل از این مجموعه شامل بوتن-۱، +C۶ و اتیلن واکنش نداده به بخش تقطیر ارسال می‌گردد. در این قسمت که شامل دو برج است، جریان بالای برج اول، اتیلن واکنش نداده است که به عنوان جریان برگشتی به راکتورها بازگردانده می‌شود؛ و جریان پایین آن به برج دوم ارسال و در آنجا بوتن-۱ به عنوان محصول بالای برج و +C۶ به عنوان محصول پایین برج جداسازی می‌گردد.

واحد پلی اتیلن سبک خطی

واحد پلی اتیلن سبک خطی

واحد LLDPE پتروشیمی جم تحت لیسانس BASELL و مهندسی اصولی شرکت TECNIMONT و تکنولوژی SPHERILENE طراحی و اجرا شده است این واحد با تولید سالانه ۳۰۰.۰۰۰ تن محصول، یکی از بزرگترین واحدهای پلیمری در ایران با امکان تولید پلی‌اتیلن سبک خطی و سنگین است. توانایی تولید بیش از ۶۰ گرید متفاوت با کاربرد‌های مختلف زیر را داراست.

گریدهای تولید شده این واحد در گروه‌های زیر طبقه‌بندی می‌شود:

INJECTION MOLDING

ROTOMOLDING

STRETCHED TAPE

MONOFILAMENT

YARN-CAPS & CLOSURES

FILM

کاتالیست بعد از آماده‌سازی در بخش مربوطه و مخلوط شدن با TEAL (جهت فعالسازی کاتالیست) و DONOR (جهت تنظیم شکل فضایی) وارد راکتور پیش تماس می‌شود. کاتالیست پس از فعال شدن وارد اولین راکتور از چهار راکتور موجود (۲ راکتور لوپ و ۲ راکتور فاز گازی) می‌شود. در این راکتورها کاتالیست با خوراکی که در بخش خالص‌سازی کاملا خالص شده است وارد واکنش می‌شود. پس از انجام واکنش پلیمریزاسیون و جهت خنثی‌سازی کاتالیست باقیمانده و جداسازی هیدروکربنهای موجود، پودر تولید شده به بخش STEAMER ارسال و در تماس با بخار آب قرار می‌گیرد. پس از خشک شدن پودر توسط نیتروژن در بخش Drying، در سیلوی پودر ذخیره شده و سپس به سمت اکسترودر فرستاده می‌شود تا با افزودنی‌های مورد نیاز مخلوط و به گرانول تبدیل شده و در کیسه‌های ۲۵ کیلوگرمی بسته‌بندی و به بازار عرضه می‌گردد.

واحد پلی اتیلن سنگین

واحد HDPE پتروشیمی جم تحت لیسانس شرکت LYONDELL BASELL و مهندسی اصولی KRUPP UHDE با تولید سالانه ۳۰۰.۰۰۰ تن محصول، یکی از بزرگترین واحدهای پلیمری در ایران است. درکنار قابلیت تولید ۲۶ گرید اصلی، این واحد توانایی تولید گریدهای مشکی، زرد، آبی، نارنجی و نرمال را نیز دارد. این ویژگی‌ها در داخل کشور منحصر به پتروشیمی جم و در سطح جهان کم نظیر است.

واحد HDPE شرکت پتروشیمی جم اولین تولیدکننده گرید CRP100 (لوله) مشکی در ایران است.

۱- تنوع بالای محصولات با توجه به تنوع گرید‌های تولیدی

۲- ظرفیت بالای تولید

۳- امکان تولید گریدهای رنگی و داشتن دو خط اکسترودر و بسته‌بندی

تنوع محصولات

گریدهای تولید شده این واحد در گروه‌های زیر طبقه‌بندی می‌شود:

۱- INJECTION MOLDING

۲- BLOW MOLDIN

۳- STRETCHED TAPE

۴- MONOFILAMENT

۵- PIPE PE100/PE80) NATURAL/COLOR)

۶- FILM

شرح مختصری از فرآیند تولید

این واحد به دو قست عمده پلیمریزاسیون و دانه‌بندی تقسیم می‌شود. ابتدا کاتالیست در قسمت آماده‌سازی کاتالیست تهیه شده و سپس به همراه خوراک (اتیلن، هیدروژن، بوتن) و هگزان (بستر محیط واکنش پلیمریزاسیون) وارد ناحیه پلیمریزاسیون و راکتورها می‌گردد. واکنش پلیمریزاسیون در دو راکتور اول بسته به نوع گرید مد نظر به صورت موازی یا سری شدن راکتورها انجام می‌پذیرد.

گفتنی است در واکنش پلیمریزاسیون خوراک اتیلن به عنوان منومر، کومنومر بوتن-۱ جهت تنظیم دانسیته، H۲ جهت کنترل جرم ملکولی و یا طول زنجیر پلیمری و TEAL جهت فعال‌سازی کاتالیست مورد استفاده قرار می‌گیرند. پس از راکتورهای اول و دوم جریان سوسپانسیون (ذرات جامد پلیمر معلق در هگزان) خروجی جهت انجام واکنش‌های نهایی وارد راکتور سوم گردیده که میزان تبدیل در خروجی از این راکتور به میزان تقریبی ۹۹٪ خواهد رسید. در ادامه هگزان موجود در جریان سوسپانسیون توسط سانتریفیوژها از محصول پودر پلیمر جداسازی شده و جهت استفاده مجدد به ناحیه تقطیر جهت خالص‌سازی ارسال می‌گردد. پودر خیس (کیک) خروجی از سانتریفوژها جهت انجام خشک‌سازی به خشک کن بستر سیال (Dryer) ارسال و پس از خروج از آن توسط سیستم انتقال پودر به بخش اکستروژن جهت تبدیل از پودر به دانه ارسال می‌گردد. در بخش اکستروژن با توجه به کاربرد محصول و پس از اضافه شدن ادتیو‌های مورد نیاز و اختلاط با آن در میکسرها در نهایت توسط دستگاه اکسترودر پودر تولیدی بخش پلیمر به دانه پلی اتیلن تبدیل می‌گردد. این بخش با توجه به دارا بودن دو خط اکستروژن مجزا قابلیت تولید گرانولهایی در رنگهای متنوع را داراست.

واحد BD به ناحیه‌های زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

با توجه به پروسه مورد نظر و کاتالیست مورد استفاده، بیش از ۲۳ گرید متفاوت به عنوان محصول در این واحد تولید می‌شود که در گروه‌های ذیل طبقه‌بندی می‌گردد:

۱- INJECTION MOLDING

۲- SMALL BLOW MOLDIN

۳- LARGE BLOW MOLDING

۴- STRETCHED TAPE

۵- MONOFILAMENT

۶- CABLE

۷- PIPE PE100/PE80 (NATURAL/COLOR)

۸- FILM

منشور مسئولیت اجتماعی

منشور مسئولیت اجتماعی

ما در شرکت پتروشیمی جم با توجه ویژه به اکوسیستم کسب و کار و اعتقاد به نقش یکایک اعضاء در پایداری اکوسیستم، در تلاش مستمر بر شناسایی اثرات متقابل عناصر زیست بوم بوده و با تنظیم روابط در فضای همکاری-رقابت می‌کوشیم تا برای دستیابی به چشم‌انداز خود که ترجیح مشتریان و مطلوب ذینفعان بودن است پیروز شویم و صنعتی پیشرو در صنعت پتروشیمی کشور باشیم.

جم می‌کوشد با تکیه بر تخصص، تقویت روحیه نوآوری و کارآفرینی، و بهره گیری از توان همکاری و یکپارچگی در همه عرصه‌های داخلی و بین المللی، با خلق ارزش برای جامعه، در تغییر جهان به سمت آینده‌ای روشن‌تر و دنیایی بهتر نقش شایسته ایفا نماید. کمک به توسعه پایدار هدف ماست.

جهان با چالش‌های بزرگی روبرو است. تغییرات آب و هوایی در حال گسترش است، جمعیت جهان و نیاز آن به غذا و مواد اولیه در حال افزایش است. تعداد بیشتری از مردم در شهرها زندگی می‌کنند و میل به مهاجرت در حال افزایش است. در عین حال، منابع طبیعی محدود هستند. ما بیش از هر زمان دیگری به راه حل‌هایی نیاز داریم که رشد پایدار را امکان‌پذیر کند. صنعت پتروشیمی می‌تواند به غلبه بر چالش‌های جهانی تقریباً در همه زمینه‌های زندگی کمک کند. پتروشیمی جم نیز با ایجاد شرایطی منعطف و یکپارچه با همسوسازی تخصص پدید آورندگان و توانمندی و تعهد مشتریان، ارایه حل‌های پایدار و سودآوری در فضایی هم افزا را ترویج و تشویق می‌کند و نتایج تلاش خود را متعلق به همه دنیا می‌داند.

خط مشی مسئولیت اجتماعی پتروشیمی جم

خط مشی مسئولیت اجتماعی پتروشیمی جم

پتروشیمی جم، اتخاذ تصمیم‌ها و اقدامات مسئولانه در قبال جامعه و محیط زیست و توجه متوازن به حقوق و انتظارات ذینفعان را سرلوحه خود قرار داده است و در راستای تحقق نقشی اثرگذار در توسعه پایدار و پایبند به نقش خود در تقویت اقتصاد ملی و منطقه ای، تلاش می‌نماید مولفه‌های راهبردی، اهداف و برنامه‌های عملیاتی و فرایندهای کاری خود را در انطباق حداکثری با اصول و موضوعات مسئولیت اجتماعی قرار دهد. پتروشیمی جم، در مقطع کنونی، در مسیر تحقق کسب و کار مبتنی بر اخلاق، مسئول، پاسخگو و شفاف، در پنج حوزه ذیل متمرکز شده است:

۱- جذب مشارکت ذی نفعان سازمانی (به و یژه کارکنان) و نخبگان منطقه عسلویه در تدوین و پیاده‌سازی طرحهای مسئولیت اجتماعی.

۲- حمایت از اجرای طرحهای مشارکت در توسعه منطقه عسلویه در زمینه‌های:

۲-۱- توانمندسازی کلیه اقشار جامعه به ویژه افراد کم توان و کم برخوردار در همکاری و تعامل با سازمانهای متولی از جمله: وزارت رفاه، کار و تامین اجتماعی و سازمانهای بهزیستی، فنی و حرفه‌ای و کمیته امداد.

۲-۲- حمایت از تقویت زیرساختهای درمانی و بهداشتی منطقه عسلویه (با الویت همکاری در تجهیز امکانات بیمارستانی، درمانگاهی و خانه‌های بهداشت روستا یی و همکاری با سازمانهای ذیربط در کنترل بیماریهای واگیردار، توسعه فاضلاب شهری و روستایی و دسترسی به آب آشامیدنی سالم).

۲-۳- توسعه زیرساخت‌ها و حمایت از فعالیتهای فرهنگی و آموزشی در منطقه عسلویه.

۲-۴- مساعدت‌های و یژه و اختصاصی به مردم منطقه در زمان بروز حوادث غیر مترقبه و همکاری در تقویت زیرساختهای مدیریت بحران در منطقه و در مواقع ضرورت در سطح ملی.

در کلیه زمینه‌های فوق، الویت با رسیدگی به طرحهای روستایی و مناطق کم برخوردار است و برنامه ریزی و اجرای طرح‌ها منوط به طی مراحل قانونی از جمله تصویب هیات مدیره و اختصاص ردیف در بودجه سنواتی شرکت می‌باشد.

۳- اجرای طرح‌ها و اقدامات موثر در حوزه بهبود محیط زیست و حمایت از تنوع زیستی در منطقه عسلویه. افزون بر این، پتروشیمی جم، خود را متعهد به ارزیابی مداوم آثار زیست محیطی فعالیت‌هایش در منطقه عسلویه در راستای حفظ و بهبود محیط زیست منطقه می‌داند.

۴- ایجاد سازوکار سازماندهی، الویت‌بندی و گزارش دهی مستمر مسئولیت اجتماعی از طریق کمیته مسئولیت اجتماعی و ISO بهره گیری از تجربیات موجود و الگوهای علمی و استاندارد استقرار مسئولیت اجتماعی از جمله استاندارد بین المللی. ۲۶۰۰۰

۵- بهبود مستمر در نظام مدیریت منابع انسانی شرکت با توجه به روز افزون به رعایت عدالت و انصاف در قبال کارکنان، ایجاد شرایط کاری مناسب و حمایت اجتماعی از پرسنل، رعایت اصول ایمنی در فضای کاری، آموزش، توسعه مستمر توانمندیهای ایشان و تعادل بین کار و زندگی.

اطلاع‌رسانی اقدامات و تصمیمات حوزه‌های مرتبط با مسئولیت اجتماعی به جامعه و ذی نفعان میبایست از طریق فرایند ارتباطات و تبلیغات رسانه‌ای و با رویکرد تقویت زمینه‌های رشد حوزه پایداری شرکتی اجرایی گردد.

منبع : سایت رسمی پتروشیمی جم

گردآوری : سایت انرژی ها

فروش سایت و دامنه اینستاگرام ها (برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید سایت و دامنه اینجا کلیک کنید)

نظرات: (۰) هيچ نظري هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی

فروش سایت و دامنه اینستاگرام ها (برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید سایت و دامنه اینجا کلیک کنید)